Lezing Marjan Meganck en Céline Broeckaert – Het is een ander jaar

Markant in coproductie met GC De Kluize

Lezing Marjan Meganck en Céline Broeckaert – Het is een ander jaar

woensdag, 4 december, 2019 - 20:00
theaterzaal De Kluize
Sportstraat 3, 9860 Oosterzele

Info: Micheline Tiberghien, micheline.ti@hotmail.com

HET IS EEN ANDER JAAR is een warme, pakkende voorstelling die literatuur en leven met elkaar verweeft.
Marjan heeft borstkanker gehad en maakte daar een brievenboek over. Céline heeft de kanker van haar moeder meegemaakt, en maakte eerder het stuk "Drie stemmen - een kankermonoloog”.
In HET IS EEN ANDER JAAR gaan de makers in dialoog met de keizer der ziekten – en met het leven zelf. Marjan leest je intieme, persoonlijke brieven voor alsof je bij haar op de schoot zit; Céline vertolkt andere stemmen, vult aan, reflecteert, spiegelt en ondersteunt. De afwisseling van perspectieven zorgt voor een pakkende benadering van het proces van ziek zijn en herstellen.
Marjan Meganck (1977) wilde als klein meisje dokter worden en in Afrika werken. Haar droom heeft ze niet gevolgd, maar ze besloot wel avontuurlijk te gaan reizen en zo werd Afrika een tweede thuis. Momenteel woont ze met Wouter Deprez en hun twee jongens in Gent, en organiseert hun leven zo dat de grens ver voorbij Vlaanderen ligt.

Céline Broeckaert (1981) wilde als klein meisje vooral heel erg veel leven en is dat gaandeweg op allerlei manieren gaan neerschrijven en uitspelen. Ze zag moeder, vrienden en familie ten prooi vallen aan deze ziekte en was jarenlang buddy voor jongeren met kanker. Ze schreef en brengt momenteel ook de monoloog DRIE STEMMEN. EEN KANKERMONOLOOG, waarmee ze het taboe rond seks en intimiteit na kanker wil helpen doorbreken.