@pastorietuin Moortsele

Parkconcerten

@pastorietuin Moortsele

donderdag, 8 augustus, 2019 - 20:30 / donderdag, 15 augustus, 2019 - 20:30 / donderdag, 22 augustus, 2019 - 20:30 / donderdag, 29 augustus, 2019 - 20:30
Pastorietuin Erfgoedhuis
Sint-Antoniusplein 10, Moortsele

donderdag 8 augustus: MARCEL DE GROOT (NL)

Zoon van levende legende Boudewijn De Groot. "Ik maakte als kind veel tournees van mijn vader mee en startte in 1994 een eigen muzikale carrière,” zegt Marcel. “Aanvankelijk was ik vooral gitarist maar de jongste jaren componeer en zing ik eigen Nederlandstalig werk. Ik leerde veel van mijn vader maar beoefen mijn eigen stijl. De meeste van mijn songs gaan over intermenselijke relaties, maar niet alleen over de liefde. Het gaat mij vooral om het plezier van het zingen en het musiceren. Zoek geen engagement in mijn teksten want ik ben geen wereldverbeteraar." Bron: Het Nieuwsblad 22/08/2018

http://www.marceldegroot.info--

donderdag 15 augustus: AND THEN CAME FALL

And Then Came Fall is het muzikale kind van Annelies Tanghe en Sam Pieter Janssens dat zijn geboorte kende in Leuven (België). Het project startte en kiemde in de zomer van 2016 met het opnemen van 4 demonummers. Het gevoel zat goed en de nummers verdienden de beste omkadering. Daarom namen ze in 2017 het album op volgens aloude traditie: live, spontaan en met veel soul. Met Koen Gisen (An Pierlé, Bony King, Sarah Ferri,…), Steven Van Gelder op drums (Lady Linn, Tout va bien,…), en Jasper Hautekiet op bas (The Rhythm Junks, Admiral Freebee,…) legden ze de songs vast op tape in de legendarische studio La Patrie in Gent. Pieter Van Dessel (Marble Sounds) en An Pierlé verleenden al hun vocale medewerking.

Dankzij de erg succesvolle crowdfunding wordt de plaat gefinaliseerd en losgelaten in februari 2018, wanneer de laatste sneeuwvlokken wegebben en de prille warmte van vinyl de ruimte vult.

I fought against the demons in my head, against my longing to be dead my childhood I relived it all looking for answers and then came fall.

https://www.andthencamefall.com


--

donderdag 22 augustus: BERLAEN FROM ZULTE

Nog voor de zomer verkondigde Berlaen bezig te zijn met de #BESTEFUCKINGPLAATINTZULTSEVER en de eerste single daaruit – Oltijd blijv’n goan – liegt er niet om. Bijna drie maand nu staat deze voorbode in hoogste rotatie op Radio 1, wekenlang flirt deze oorwurm al met de top 20 van de VOX lijst, menige voetbalcommentator bij het WK alludeerde op deze meezinger en zelfs Eén liet de Zultse tongval weerklinken als soundtrack voor Vive le vélo.

In gespreide slagorde zal Berlaen komend najaar dan ook zijn vierde album op de wereld loslaten. Het wordt meteen zijn alleerste vinyl LP. Berlaen is een unicum binnen de Vlaamse muziek. Een dialect dat geen Antwerps is en ook geen schattig West-Vlaams, loslaten op Vlaanderen, het is gedurfd. De plaat wordt sowieso fantastisch, de bijhorende clips fascinerend cultuurhistorisch erfgoed. Meer vandadde!

BERLAEN zijn: Wouter Berlaen (zang, akoestische gitaar & basgitaar), Ward Snauwaert (elektrische gitaren, synths & backings), Laurens Billiet (drums, loops & bassynth).

http://berlaenfromzulte.be


--

donderdag 29 augustus: TRIO DHOORE

Ward, Hartwin en Koen kennen mekaar al lang, al heel lang! De drie broers spelen al meer dan 20 jaar samen. Vroeger in het bos en op zolder, vandaag op het podium. Aan het concept is weinig veranderd; spelenderwijs hun eigen imaginaire wereld creëren waarin geen regels gelden en het zalig vertoeven is. Door de jaren heen wisten de broers met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen; een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen. De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om. Diatonische accordeon, draailier, gitaar en elektronische effecten vullen elkaar naadloos aan in een muzikaal avontuur waarvan u op het puntje van uw stoel gaat zitten.

Hun nieuwe plaat August is een instrumentaal album van tien hoofdstukken geïnspireerd op het verhaal van een Vlaamse visser genaamd August die 33 reizen overleefde naar IJsland en terug. Naast de inspiratie uit dit verhaal, is deze plaat ook sterk beinvloed door alle indrukken die het intensieve toeren van de afgelopen jaren met zich meebracht. De plaat werd opgenomen eind 2018 en kwam tot stand met een crowdfunding campagne. Hiermee bewijzen ze dat er nog een groot publiek is voor traditionele muziek!

https://triodhoore.com


foto: Myra Olislaegersfoto: Piet Stellamans

Binnenkort

theater op locatiefamiliefilm 13/09/20 Tickets Cinema Malfait
theater op locatiefamiliefilm 13/09/20 Tickets Cinema Malfait
muziektheater 01/12/20 Tickets Don Juan - Een opera
familie 06/12/20 Tickets BAM! Of hoe ik eerst geen haar kon vastknopen aan je flipperkasthoofd maar er langzamerhand hartzacht voor viel